E-mail Marketing

Wat is E-mail Marketing ?

E-mailmarketing is een vorm van direct marketing waarbij e-mail gebruikt wordt om commerciële boodschappen naar een doelgroep te versturen. Meestal is het doel het verbeteren van de relatie met oude of huidige klanten, het vergroten van klantloyaliteit of het overtuigen van klanten om iets te kopen.

Voordelen van e-mailmarketing zijn:

  • Het is goedkoop. Vergeleken met traditionele direct marketing zijn de kosten te verwaarlozen, geen kosten voor gedrukte reclame uitingen, geen portokosten.
  • Het is snel. In tegenstelling tot traditionele direct marketing arriveert uw boodschap binnen enkele seconden of minuten.
  • Resultaat is meetbaar. U kunt precies inzien hoeveel e-mails daadwerkelijk zijn bekeken, hoe vaak is doorgeklikt naar uw website en hoe vaak het heeft geresulteerd in een aankoop.
  • Goed uitgevoerde e-mail marketing is bewezen succesvol gebleken.

Waar kunt u aan denken bij e-mail marketing ?

  • Nieuwsbrieven; Onderhoud contact met klanten die een aankoop hebben gedaan door ze bijvoorbeeld wekelijks een nieuwsbrief met aanvullende of relevante informatie te sturen. Mocht een klant opnieuw een aankoop willen doen dan is uw merk het eerste waar aan gedacht wordt.
  • Speciale gelegenheden zoals bijvoorbeeld Kerstdagen of een verjaardag aangrijpen om klanten een interessant aanbod te doen, eventueel met een beperkt houdbare kortings coupon.
  • Up & Cross sellingcampagnes; Heeft een klant een aankoop gedaan probeer de klant dan te verleiden om bijvoorbeeld accesoires bij het product te kopen.

Met e-mailmarketing kunt u afhankelijk van uw doelstellingen hogere bezoekersaantallen, meer leads en meer verkopen realiseren. Daarnaast kunt u met e-mailmarketing de klantloyaliteit verhogen en een vertrouwensband opbouwen met de klant.

Orange Solutions als partner voor e-mailmarketing ?

Door onze kennis en ervaring op het gebied van e-mail marketing zijn wij een uitstekende partij om met succes uw campagne op te zetten. Meer weten of vragen ? Neem dan direct contact met ons op via 076-369 05 10 of via onderstaand contactformulier.

Neem direct contact op: