Conversie Optimalisatie

Waarom Conversie Optimalisatie ?

Veel websites zijn gemaakt enkel met het idee dat een website mooi hoort te zijn. Bij de realisatie heeft men vaak nog niet bedacht dat een website vooral een marketingmiddel is. U zorgt ervoor dat uw website hoog scoort in Google, u zorgt voor extra bezoekers met social media en advertising, maar heeft u er ook aan gedacht wat die bezoekers moeten doen wanneer ze uw website bezoeken ? Het optimaliseren van uw website voor een hogere conversie is vaak net zo aantrekkelijk als het investeren in hogere bezoekersaantallen.

Het genereren van meer bezoek zal het rendement op uw website verhogen. Als u echter hetzelfde aantal bezoekers ook vaker een bepaalde actie kunt laten uitvoeren zal uw rendement uit uw website nog verder toenemen.

Waar moet u aan denken bij Conversie Optimalisatie ?

  • Conversie optimalisatie richt zich veelal op knelpunten die naar voren komen uit webstatistieken. Haken bezoekers af op een bepaalde pagina en waarom ?
  • Kijk naar gebruiksvriendelijkheid van de website (usability) en design. Kunnen uw bezoekers wel gemakkelijk vinden wat ze zoeken en is het bestelproces niet te ingewikkeld ? Kunnen formulieren wel makkelijk worden ingevuld, ook op mobiele devices ?
  • Waar komen uw bezoekers vandaan en wat verwachten ze te vinden op uw website nadat ze hebben geklikt op een zoekresultaat in Google ? Extra landingpages voorzien van de juiste content en actie mogelijkheden kunnen de conversie verhogen.
  • Wekt uw website vertrouwen en is de inhoud verleidelijk ?
  • Is het niet helemaal duidelijk welke opmaak/design van een pagina de juiste resulaten zal geven ? A/B- en multivariate testen kunnen uitkomst bieden. Serveer gedurende enige tijd verschillende versies van een pagina en kijk welke versie het beste converteert.

Orange Solutions als partner voor conversie optimalisatie ?

Wij gaan graag het gesprek met u aan over hoe we uw website kunnen aanpassen voor hogere conversies. Door onze kennis en ervaring op het gebied van conversie optimalisatie zijn wij een uitstekende partij om uw website winstgevender te maken. Meer weten of vragen ? Neem dan direct contact met ons op via 076-369 05 10 of via onderstaand contactformulier.

Neem direct contact op: