Content Marketing

Wat is Content marketing ?

Klanten binden doe je vooral door het bieden van relevante content. Content die de klant echt helpt. In het juiste formaat, via het juiste kanaal, op het juiste moment. Content die zorgt voor communicatie en interactie. Tussen klanten en tussen klant en organisatie. Dat is Content Marketing.

De kern van content marketing is het aanbieden van relevante informatie, via het juiste kanaal en voor het juiste publiek, om zodoende uw doelgroep dichter aan u te binden. De keuzes die u maakt over hoe u dat doet vormen de contentstrategie.

Basis van content marketing is de gedachte dat het effect van traditionele reclame, advertising, etc de laatste tijd steeds verder afneemt. Voor een deel is dat te wijten aan de versnippering van de media en de hoeveelheid kanalen die er de laatste jaren bijgekomen zijn; er zijn simpelweg teveel media en adverteerders die de aandacht van de consument vragen. Een andere ontwikkeling is het gebruik van advertentie blokkerende technieken zoals Adblock Plus.

Gevolg van deze ontwikkelingen is dat bedrijven steeds minder op het bereik van traditionele media en marketing kunnen vertrouwen. Consumenten bepalen steeds vaker zelf aan welke informatie ze wel of geen behoefte hebben, maken zelf de keuze wat wel of niet relevant is en hebben de media daar steeds minder voor nodig.

Consequentie is dat bedrijven moeten gaan denken en doen als uitgevers. Het aanbieden van relevante informatie is de sleutel die consumenten aan uitgevers (bedrijven) verbindt.

Orange Solutions als partner voor Content Marketing ?

Door onze kennis en ervaring op het gebied van Content Marketing zijn wij een uitstekende partij om met succes uw content strategie op te zetten. Meer weten of vragen ? Neem dan direct contact met ons op via 076-369 05 10 of via onderstaand contactformulier.

Neem direct contact op: